Ko su uhapšeni u akciji "Kod": Specijalnost im bila krađa skupocjenih satova i nakita

0
Radiosarajevo.ba
Ko su uhapšeni u akciji "Kod": Specijalnost im bila krađa skupocjenih satova i nakita
Foto: MUP RS / Oduzeti satovi i oružje

U akciji "Kod" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) uhapsili su Slavišu Nakića, Gorana Sirara i Savu Manojlovića, a raspisane su potjernice za Vitkom Jokićem i Bojanom Košarcem te ih terete da su pljačkali radnje u Austriji odakle su krali i skupocjene satove i nakit.

Prema nezvaničnim informacijama, svi oni su poznati od ranije po krivičnim djelima.

Akciju "Kod" izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP RS pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, akciju realizuje Uprava kriminalističke policije MUP-a RS pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji sa policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

U policijskom saopćenju, navodeći incijale osumnjičenih, navedeno je da su izvršeni pretresi na osam lokacija, a uhapšene su tri osobe. Predmeti istrage su i V. J., B. K., S. M., S. N. i G. S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste osumnjičeni.

Prilikom pretresa pronađeno je oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

"Nakon završenih aktivnosti, S. M., S. N. i G. S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oruzja ili eksplozivnih materija biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo i predati u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za V. J. i B. K. raspisana potjernica", navode iz MUP-a RS, pišu Nezavisne.

[related]https://radiosarajevo.ba/magazin/muzikafilmlektira/jedinstveno-horor-iskustvo-kada-kasnovecernji-talk-show-krene-po-zlu/543929?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije