Međunarodna akcija "Kod": Pljačkaška grupa iz BiH "operirala" u Austriji

0
Radiosarajevo.ba
Međunarodna akcija "Kod": Pljačkaška grupa iz BiH "operirala" u Austriji
Foto: MUP RS / Oduzeto oružje, municija i satovi

Tri osobe su uhapšene u međunarodnoj operativnoj akciji kodnog naziva "Kod" usmjerenoj na procesuiranje izvršilaca teških krađa na području Austrije.

Akciju realizuje Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji sa policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

"U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija", saopćeno je iz MUP-a RS.

U akciji su uhapšene tri osobe. Predmeti istrage su V. J., B. K., S. M., S. N. i G. S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ove osobe, navode iz MUP-a Srpske.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Prilikom pretresa pronađeno je oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

"Nakon završenih aktivnosti, S. M., S. N. i G. S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oruzja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo i predata u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za V. J. i B. K. raspisana potjernica", navode iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije