Kako je Zinedin pljačkao po Mostaru?

0
Radiosarajevo.ba
Kako je Zinedin pljačkao po Mostaru?
Foto: Pixabay.com / Hapšenje/Ilustracija (Fotografija ne opisuje događaj naveden u tekstu)

Kantonalni sud u Mostaru je dana 22.12.2021. godine, potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva HNŽ/K Mostar protiv Zinedina Puce (1999.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od 06.11.2021. do 01.12.2021. godine počinio šest kaznenih djela Razbojstva.

Ta djela potiču iz čl. 289 st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Prvo je dana 06.11.2021. godine na štetu prodavnice mješovite robe "Eso promet", u mjestu Gnojnice, Općina Mostar, dana 22.11.2021. godine na štetu sportske kladionice "Bet Live" u ulici Kardinala Stepinca bb u Mostaru, dana 29.11.2021. godine na štetu sportske kladionice "Premier" u ulici Kraljice Katarine br. 26 u Mostaru i na štetu sportske kladionice "Bet Live" u ulici Lacina bb u Mostaru, dana 01.12.2021. godine na štetu sportske kladionice "Sport Plus" u ulici Stjepana Radića bb u Mostaru i na štetu apoteke "Lupriv" u ulici Kardinala Stepinca bb u Mostaru, kojom prilikom je otuđivao novac.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Optuženi Zinedin Puce je kaznena djela Razbojstva počinio uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih djelatnica, te uz uporabu opasnog oružja-noža.

Optuženi se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužiteljstvo je Kantonalnom sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za produženje pritvora protiv optuženog.

Kantonalni sud je dana 27.12.2021. godine svojim Rješenjem produžio pritvor optuženom i isti može trajati do okončanja kaznenog postupka, a najduže dvije godine, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije