Kako je policija uhapsila Turčina osumnjičenog za ubistvo: Evo i gdje je pronađen

0
Radiosarajevo.ba
Kako je policija uhapsila Turčina osumnjičenog za ubistvo: Evo i gdje je pronađen
PrtScr / Caner Taylan

Uhapšen je Caner Taylan, za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubistva u Zenici.

Ovo je ranije potvrdio Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK za Radiosarajevo.ba.

"Uhapsili su ga policijski službenici Jedinice za podršku MUP SBK u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i policijskim službenicima PS Busovača", rekao je Hodžić.

Kod Busovače  / Pronađen kombi osumnjičenog za dvostruko ubistvo u Zenici

Kako saznajemo on je uhapšenu općini Busovača, tačnije na lokalitetu Raškog Polja.

Kombij kojim je osumnjičeni za ubistvo pobjegao s mjesta zločina pripadnici policije ZDK i SBK pronašli su tokom noći u blizni puta M-5 u mjestu Grablje, općina Busovača.

Policijski službenici MUP SBK u saradnji s MUP-om ZDK skupa su radili na pronalasku osumnjičenog.

U 13 i 45 u zajedničkoj akciji pripadnika jedinice za specijalističku podršku, Sektora krim-policije MUP-a SBK i PS Busovača, pronašli su i uhapsili osumnjičenog.

Ovome je prethodila intenzivna pretraga terena tokom prethodne noći i tokom jučerašnjeg dana.

Podsjećamo, jučer ujutro u Zenici nepoznata osoba je upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede osobi inicijala O.R. (1957) iz Zenice, koja je od posljedica zadobijenih povreda preminula na mjestu izvršenja krivičnog djela.

U poslijepodnevnim satima, u istoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno tijelo muške osobe koje se, prema operativnim saznanjima, može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osobom.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “ubistvo” može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije