Kako je Nijaz Salamović ostvario nezakonitu korist u iznosu 120.000 KM?

13
Radiosarajevo.ba
Kako je Nijaz Salamović ostvario nezakonitu korist u iznosu 120.000 KM?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Direktor KJKP Rad izlazi u pratnji policije

Po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS, pripadnici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili Nijaza Salamovića, direktora komunalnog preduzeća "Rad" i Reufa Sulejmanovića bivšeg predsjednika Nadzornog odbora.

U predmetu je pod istragom još šest osoba, među njima, bivša direktorica i članovi Nadzornog odbora u ovom komunalnom preduzeću. Sumnjiče se da su u protekle tri godine nezakonito imenovali Salamovića prvo za izvršnog direktora a potom i za direktora preduzeća, iako nije ispunjavao uvjete za ove pozicije.

Imenovan je uprkos tome što ih je i Ured za borbu protiv korupcije upozoravao na nepravilnosti prilikom imenovanja. Tako su Salamoviću, koji se sumnjiči da je u cijelom postupku fingirao i radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućili nezakonitu korist u iznosu od oko 120 hiljada maraka, koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao niti smio obavljati.

Elvir Karalić za naš portal: 'Prikupljeno više od 5.500.000 maraka, imam još jednu lijepu vijest'

Elvir Karalić za naš portal: 'Prikupljeno više od 5.500.000 maraka, imam još jednu lijepu vijest'

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, uhapšeni će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu KS. Akciji lišenja slobode prethodila je istraga Tužilaštva KS u saradnji sa Upravom policije MUP-a KS i Uredom za borbu protiv korupcije KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije