Još uvijek gore pojedini dijelovi Arizone

Fena
Još uvijek gore pojedini dijelovi Arizone
Foto: gradacackiglas.com / Vatrena stihija progutala Arizonu

U povodu sinoćnjeg velikog požara na pijaci Arizona Gradačac u kojem je načinjena velika materijalna šteta, javnosti se obratilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

„Dežurni tužilac je na terenu, zajedno sa istražiteljima OKP PU Gradačac i MUP-a  TK. Na terenu je i inspektor protivpožarne zaštite, a sa tužiocem je na teren  izašao i vještak elektro struke. Situacija je takva da se uviđaj trenutno provodi samo na dijelu lokacije gdje sigurnosni uslovi to dozvoljavaju“, rekao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

 Na drugom dijelu pijace,  prema unutrašnjosti, još se lokalno pojavljuju manji požari, koje  vatrogasci pokušavaju sanirati, ali se radi o lokacijama na kojim ima plinskih boca ili drugih zapaljivih predmeta. Također i prisutvo dima ne dozvoljava pristup svim lokacijama.

„Nakon potpunog gašenja i obezbjeđenja sigurnijih uslova počet će se sa uviđajem i na tom dijelu pijace. Obavljaju se sve potrebne istražne radnje, uzimanje izjava, izuzimanje snimaka nadzornih kamera, prikupljanje tragova i dokaza na dostupnim lokacijama.  Lokaciju obezbjeđuju pripadnici jedinice za specijalne namjene MUP-a TK“, kazao je Arnautović.

Više informacija Tužilaštvo TK bi trebalo imati sutra.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije