Jezivi detalji zlostavljanja u BiH: Supruzi prijetio da će joj polomiti noge i sasuti kiselinu u oči

0
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji zlostavljanja u BiH: Supruzi prijetio da će joj polomiti noge i sasuti kiselinu u oči
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP RS / Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor D. Č., kojeg terete da je na Sokocu uhodio suprugu i prijetio joj da će sasuti solnu kiselinu u oči i prebiti noge.

Tužilaštvo je podnijelo Osnovnom sudu u Sokocu prijedlog za određivanje pritvora D. Č. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i jer je prekršio zaštitnu mjeru od nasilja u porodici koju mu je sud odredio.

D. Č. sumnjiče da je od 14. septembra do 4. oktobra ove godine na području Sokoca prijetnjom da će napasti na život i tijelo i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje svoje supruge M. Č.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Kako navode iz Tužilaštva, suprugu je svakodnevno uhodio prateći njeno kretanje.

Iako je žena blokirala njegov broj na svom telefonu, osumnjičeni nije odustajao od kontakta s njom pa je sa svog broja prijetio na mobitel koji koriste njihova zajednička djeca.

Ženi je prijetio da će joj sasuti solnu kiselinu u oči, ali i da će poslati ljude da joj "isprebijaju noge da ne može hodati" i da će je "maloljetno dijete od pet godina voditi".

Također ga terete da je u istom tom periodu na području općine Sokolac prekršio hitnu zaštitnu mjeru zabrana približavanja i kontaktiranja učiniocu nasilja žrtvi nasilja u porodici, i to na udaljenosti od najmanje 200 metara u trajanju od 30 dana, koje mu je izrekao Osnovni sud u Sokocu, Odjeljenje na Palama.

Uprkos zabrani, osumnjičeni je svakodnevno uhodio suprugu M. Č., prateći njeno kretanje, te joj upućivao pomenute prijetnje.

"Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", navode iz Tužilaštva, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije