Jezivi detalji optužnice iz BiH: Prijetio nastavnici da će biti pronađena u - komadima

2
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji optužnice iz BiH: Prijetio nastavnici da će biti pronađena u - komadima
Foto: MUP Brčko distrikt / Policija, Brčko / Ilustracija

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv M. R. zbog ugrožavanja sigurnosti upravnice galerije S. Đ. i nastavnice A. C. iz Brčkog kojima je, kako ga terete, ozbiljno prijetio.

Prema navodima optužnice, koja je i povrđena, on je 28. marta ove godine oko 19 sati u Brčkom poslao prijeteći e-mail upravnici galerije S. Đ. u kojem je napisao da za izvinjenje ona i nastavnica imaju rok od deset dana.

"U protivnom, znajte, A. C. (nastavnica) će u komadima biti pronađena, ti ćeš sami familijarni pakao proći. Imaš moj kontakt. Vjerujte da nije šala. Skupo ćete obje platiti. Izvoli na policiju kao i na sud na konto ove poruke", napisao je između ostalog, optuženi.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Kako je pojašnjeno, optuženi je sa njima imao kontakt u vezi sa izlaganjem slika njegovog prijatelja iz Sarajeva u brčanskoj galeriji, kojim nije bio zadovoljan.

"Izrečene prijetnje su kod obje izazvale znatan i izražen osjećaj straha i bojazni za vlastitu sigurnost, kao i članova njihove porodice, te promjenu svakodnevnih dnevnih navika i kretanja", navodi se u optužnici.

Također se pojašnjava da je i prije godinu i po optuženi uznemiravao S. Đ. i pratio je po gradu, ometao raznim porukama putem društvenih mreža čak i kada ga je blokirala.

Osim toga i nastavnicu je, kako ga terete, u ranijem periodu također uznemiravao, pratio do škole u kojoj radi, a po njihovim prijavama, policija ga je upozorila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije