Jedna osoba smrtno stradala u požaru

Fena
Jedna osoba smrtno stradala u požaru
Pixabay / Ilustracija
Jedna osoba smrtno je stradala u požaru na privatnom stambenom objektu.

Požar se desio u naselju Banovići Selo u općini Banovići.

Kako je saopćeno iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite, Profesionalna vatrogasna jedinica Banovići je požar lokalizirala i ugasila, a uviđaj je u toku.

Vatrogasno društvo Bugojno danas je interventiralo na gašenju požara u ulici 307. Motorizovane brigade, kod benzinske pumpe, gdje se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila, od kojih se jedno zapalilo.

Jedna osoba je lakše povrijeđena, a intervencija je trajala više od sat vremena.

Vatrogasna jedinica Bužim imala je jučer intervenciju u mjestu Zaradostovo, gdje su gasili požar na zapaljenom sijenu, koji se proširio na stambeni objekat-kuću. Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena je veća materijalna šteta.

U općini Čapljina vatrogasci su imali manju intervenciju na gašenju požara u Prebilovcima, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju smeća, trave i dimnjaka na stambenom objektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije