Jedna osoba povrijeđena tokom oružane pljačke u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Jedna osoba povrijeđena tokom oružane pljačke u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Jučer, pola sata nakon ponoći, maskirani i naoružani razbojnici upali su na benzinsku pumpu Energopetrol u Sarajevu, koju su opljačkali, a radnik ove pumpe tokom pljačke je zadobio povrede.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je obaviještena nedugo nakon pljačke da su dvije nepoznate osobe, pod maskama i naoružane, opljačkale pumpu Energopetrol, koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića, u sarajevskoj općini Novi Grad.

"Tom prilikom, maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je jedan uposlenik zadobio povrede od krhotina stakla. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca", saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije