Jedna od najvećih zapljena heroina: SIPA uhapsila Srđana Krndija

Radiosarajevo.ba
Jedna od najvećih zapljena heroina: SIPA uhapsila Srđana Krndija
U nastavku akcije "Povratnik" u Brčkom došlo je do jedne do najvećih zapljena heroina.

Policijski službenici SIPA-e i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH su uhapsili osumnjičenog  Srđana Krndija , rođenog 1990. godine u Banjoj Luci, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

"Operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od dva kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu", navode iz Tužilaštva.

 Akcija "Povratnik“, usmjerena je na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inozemstvu. U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije