Jašarević i Đurić zbog iživljavanja nad Rakićem dobili 64 mjeseca zatvora

Radiosarajevo.ba
Jašarević i Đurić zbog iživljavanja nad Rakićem dobili 64 mjeseca zatvora
Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23) osuđeni su na po dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog brutalnog premlaćivanja Bogdana Rakića u novembru prošle godine u Tesliću.

Jašarević i Đurić nisu prisustvovali izricanju presude, a Sud ih je oslobodio plaćanja sudskih troškova, a kao olakšavajuće okolnosti uzeto je to što su mlađe životne dobi i nisu ranije osuđivani, piše Blic

osudjeni_juric_jasarevic.jpg - undefinedOsuđeni Branko Jurić i Armin Jašarević
Prema presudi, oni su po prethodnom dogovoru, automobilom Fiat Punto, kojim je upravljao S. A., odvezli Bogdana na planinu Borja kako bi ga zastrašili. Tokom vožnje oni su ga pitali "Što si nas drukao policiji".

Kada su stigli na Borje, jedan od optuženih rekao je vozaču da zaustavi i ugasi automobil, a da ostavi upaljena kratka svjetla. Rekli su mu i da ostane u automobilu.

"Tada je jedan od optuženih udario Rakića u grudni koš, od čega se on prevrnuo nekoliko metara unazad. Oni su zatim naredili da dođe do njih, a kada im je prišao, oni su počeli da ga udaraju nogama", navedeno je u presudi.

Potom je jedan od optuženih izvadio makaze iz jakne, pa su naizmjenično počeli da mu sjeku kosu, bradu, lijevu trepavicu na oku. U jednom trenutku Rakić je pao, krv mu je išla iz usta i nosa, te je otežano disao, ali to nije omelo napadače. Naredili su mu da se skine go, a potom kasnije da se obuče. Dok se Bogdan oblačio rekli su mu da gaćama obriše krvi iz nosa i usta.

Optuženi je zatim iz vozila izvadio sajlu i njom vezao Rakića za drvo, nakon što se on žalio da otežano diše oni su ga odvezali, ali su nastavili s torturom. Potom su mu naredili da se sa baci unazad niz liticu u šumi, a on ih je molio da to ne radi, međutim na kraju se ipak morao baciti.

"Pitali su ga da li je žedan, a kada je rekao da jeste, naredili su mu da pije urin, govoreći mu 'Evo ti, pij'. Nakon što je popio urin, oni su nastavili da ga tuku", piše u presudi.

Poslije nekog vremena rekli su mu da sjedne u vozilo i odvezli su ga nazad u Teslić, a on je duže vremena proveo u bolnici na liječenju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije