Brutalno pretučeni Bogdan Rakić konačno izašao iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Brutalno pretučeni Bogdan Rakić konačno izašao iz bolnice
"Moj sin konačno je izašao iz bolnice. Bolje izgleda i, sve u svemu, dobro je kako je bilo".

Ovim riječima, u izjavi za Nezavisne, sreću što je njen jedinac konačno pod svojim krovom opisuje majka Roberta Glancer iz Teslića, čiji je jedinac brutalno pretučen na Borju.

"Mnogo je oslabio. Ležao je 18 dana u dobojskoj bolnici i još 24 dana u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a. Ovih dana isprva nije osjetio ni okus hrane, ali sada jede. Ima još problema, glava ga boli i preksinoć je imao temperaturu, ali bit će on bolje. Samo neka je došao kući, to mi je najvažnije", priča Roberta.

Kaže da mu je, dok je bio u dobojskoj bolnici, dolazila tužiteljica s ciljem da ga sasluša, ali joj on ništa korisno nije mogao reći.

"Taj dan je bio baš depresivan, plakao je što se ničeg ne može sjetiti", priča majka.

Zbog sumnje da su se iživljavali nad Bogdanom Rakićem policija je, prisjetimo se, uhapsila Armina Jašarevića (23) i Branka Jurića (22), obojicu s područja općine Teslić.

Policija ih tereti za nanošenje teških povreda i zlostavljanje, odnosno da su rukama i nogama tukli Rakića po glavi i tijelu, sjekli mu kosu i bradu, nanijevši mu pri tom povrede opasne po život.

Potom je Osnovni sud u Tesliću odredio pritvor Jašareviću i Juriću.

Za njih je Okružno javno tužilaštvo u Doboju za još dva mjeseca zatražilo produženje pritvora.

Ta mjera je zatražena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, ometanja krivičnog postupka utjecajem na svjedoke i bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo.

Odranije je poznato da su se Bogdan i napadači poznavali, te da je on sam ušao u FIAT, vlasništvo jedne firme iz FBiH, kojim je upravljao treći muškarac, a koji vjerovatno nije ni znao šta će se potom događati.

Sumnja se da su se Jašarević i Jurić iživljavali nad Rakićem, ali ga nisu vozilom vukli po putu.

Nakon što su ga premlatili, ponovo su ga dovezli u Teslić.

Obojica osumnjičenih za brutalni napad odranije su poznati policiji. Protiv Armina Jašarevića policija je već zadokumentirala izvještaj kojim ga tereti da je kod sebe imao i prodavao drogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije