Jablanica: Izvučeno tijelo drugog nastradalog u sudaru vozova

A. S.
Jablanica: Izvučeno tijelo drugog nastradalog u sudaru vozova

Oko 17.20 sati u Donjoj Jablanici, gdje se  nešto prije ponoći u srijedu dogodio sudar teretnih vozova, iz smrskane lokomotive izvučeno je tijelo i drugog nastradalog mašinovođe, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra PU Jablanica. 

"Tijelo je izvučeno prije sat, to je sve što vam mogu kazati. Nažalost, potvrđena je smrt mašinovođe", dodao je dežurni operativni.

Podsjetimo, trenutno se utvrđivanju uzroci nesreće u kojima su život izgubila dvojica mašinovođa, a jedan zadobio teže tjelesne povrede.

Teška željeznička nesreća dogodila se sinoć u 22:55 sati na željezničkoj stanici Jablanica na Neretvi, a jedan djeltanik se uspio spasiti iskočivši iz lokomotive u trenutku sudara.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić ističe da su u toku istražne radnje i da se radi o veoma kompleksnom poslu koji će dugo trajati, kako bi se utvrdili razlozi nastanka tragedije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije