Izazvao požar u blizini kompanije u BiH: Osuđen na godinu dana zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Izazvao požar u blizini kompanije u BiH: Osuđen na godinu dana zatvora
Foto: Facebook / Vatrogasci

Kantonalni sud Široki Brijeg je na sjednici vijeća održanoj 16. septembra 2024. godine donio presudu kojom je odbio kao neutemeljenu žalbu optuženog. 

U kaznenom predmetu protiv optuženog Josipa Kolobarića zbog kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti iz članka 323 stavak 1 KZ FBiH po optužnici Kantonalnog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg podignutoj 20. aprila 2022. godine, odlučujući o žalbi Tužiteljstva i žalbi optuženog Josipa Kolobarića podnesenim protiv nepravomoćne presude Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Optužnicom je Kolobarić bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, Kantonalni sud Široki Brijeg je na sjednici vijeća održanoj 16. septembra 2024. godine donio presudu kojom je odbio kao neutemeljenu žalbu optuženog i uvažio žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg u pogledu odluke o kazni, te preinačio prvostupanjsku presuda tako što je optuženog Josipa Kolobarića osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Optužnicom se teretio da je dana 14. augusta 2021. godine, oko 11:30 sati, u mjestu Gornji Mamići, Kočerin, općina Široki Brijeg, lokalitet Pripolje, nakon što se privatnim vozilom dovezao do poduzeća NATURA PHARM' d.o.o. Široki Brijeg, izazvao požar zapalivši travu na livadi u blizini navedenog poduzeća.

Požar se uslijed djelovanja vjetra proširio kroz obližnje polje te prouzrokovao štetu na više nekretnina u vlasništvu više osoba, na kojima su se nalazila stabla vinove loze, stabljike duhana, sadnice smilja, stabla trešnje i ostale voćke, na koji način je prouzročio štetu na navedenim parcelama u ukupnom iznosu od 33.864,00 KM", navedeno je u saopćenju Kantonalnog tužiteljstva ZHK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije