Izašli na slobodu osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića

Radiosarajevo.ba
Izašli na slobodu osumnjičeni za ubistvo Dženana Memića
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji zvanom Giga, osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića, danas je ukinut pritvor. Svi su već na slobodi.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba izjavio njihov advokat Omar Mehmedbašić, trojka je puštena jer je Kantonalni sud u Sarajevu uvažio njegovu žalbu u kojoj je istaknuto da nema elemenata krivičnog djela za koje se trojka sumnjiči.

Mehmedbašić nam je objasnio da je Ljubo Seferović priznao da je automobilom udario Memića i njegovu djevojku Alisu Mutap, ali da je to krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti saobraćaju, a ne ubistvo za šta ih je Tužilaštvo teretilo.

Ljubi Seferoviću i Vasviji Sejdović je jednomjesečni pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i činjenice da bi njihovo puštanje na slobodu moglo uznemiriti javnost.

Bekrija Seferović također je bio u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanje krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije