Iza brave drski pljačkaš koji je radnici kladionice izbio zube

0
Radiosarajevo.ba
Iza brave drski pljačkaš koji je radnici kladionice izbio zube
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Adnanu Hasanbašiću (25) iz Odžaka, osumnjičenom da je 9. januara u Derventi opljačkao poslovnicu kladionice i radnici M. Đ. izbio dva zuba, Okružni sud u Doboju odredio je pritvor, pišu "Nezavisne".

Policija i dalje traga za drugim razbojnikom koji je tog dana učestvovao u pljački sa Hasanbašićem, do kojeg su policajci PU Doboj, došli operativnim radom u saradnji sa policijom iz Odžaka.

Kod uhapšenog muškaraca je, kako je ranije potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, pronađen i oduzet i gasni pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom pljačke kada je povrijeđena radnica kladionice.

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

Ministar Ramo Isak uvjeren: 'Rata u Bosni i Hercegovini neće biti'

Maskirani upali u poslovnicu

Podsjetimo, nepoznati razbojnici su radnici kladionice u Derventi izbili dva zuba, kada su opljačkali poslovnicu u kojoj je radila i uzeli 3.000 maraka.

Hasanbašić i njegov pomagač maskirani su ušli u poslovnicu. Jedan razbojnik zaprijetio je vatrenim oružjem i oborio je radnicu na pod, zadao joj je udarac u predjelu lica i tako joj polomio dva zuba, dok je drugi razbojnik iz pulta uzeo novac.

Pronađen gasni pištolj

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade Hasanbašić je, uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu razbojništvo, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj te mu je predloženh pritvor, što je Sud prihvatio.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Orašje izvršen i pretres na dvije lokacije u Odžaku koje koristi Hasanbašić prilikom čega je pronađen gasni pištolj koji je osumnjičeni koristio tokom izvršenja krivičnog djela te drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije