Iz MUP-a KS o prekinutoj koridi i povrijeđenoj djeci kod Sarajeva: Slijede krivične prijave

14
A. S.
Iz MUP-a KS o prekinutoj koridi i povrijeđenoj djeci kod Sarajeva: Slijede krivične prijave
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Korida u naselju Bojnik kod Sarajeva prekinuta je tokom proteklog vikenda, nakon što su bikovi provalili ogradu arene. Dvoje djece je lakše povrijeđeno, a protiv organizatora bit će podnesena krivična prijava.

To je za portal Radiosarajevo.ba kazala Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), nakon što smo je kontaktirali da bismo dobili više detalja o incidentu kada su dva bika probila zaštitnu ogradu.

Do probijanja ograde došlo je tokom borbe bikova te je nastao stampedo, kada su gledatelji krenuli bježati u panici, a mnogi su se skrivali gdje su stigli. U cijeloj gužvi, dvoje djece je povrijeđeno.

Šta će biti sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom BiH?

Šta će biti sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom BiH?

"Dana 14. jula, u nedjelju, oko 17.20 sati, Policijska uprava Ilidža obaviještena je da je javnoj priredbi, javnom skupu - korida, koja se održava u ulici Bojnička BB, Općina Ilidža, na prostoru Stočne pijace u naselju Bojnik, došlo do povređivanja dvije malodobne osobe, na način da je nakon borbe bikova, jedan bik bježeći od drugog bika udario u zaštitinu ogradu ringa u kojem se održavala ova borba bikova, pri čemu je došlo do obaranja metalne mreže i kolaca koji su držali tu ogradu, te je od pada ograde došlo do povređivanja dvije malodobne osobe.

Povrijeđenim osobama pružena je prva pomoć od strane ljekarskog tima koji je bio na obezbjeđenju javne priredbe, nakon čega su kolima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezeni na Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede za obje malodobne osobe.

Prekinuta korida kod Sarajeva: Bikovi probili zaštitnu ogradu, povrijeđeno dvoje djece

Prekinuta korida kod Sarajeva: Bikovi probili zaštitnu ogradu, povrijeđeno dvoje djece

Obaviještena je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je policijskim službenicima naložila da obave uviđaj, što su i učinili, te će protiv vlasnika ovog bika, muškarca inicijala H. S. iz Srebrenika, nakon kompletiranja operativnog materijala biti podnijeta krivična prijava,

zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja (u ovom slučaju bika, op. a.) iz Člana 327. stav Krivičnog zakona Federacije BiH", pojasnila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS, za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije