Iz MUP-a KS o dojavi o bombi u sarajevskom hotelu: Nije prvi put da je ovako

Radiosarajevo.ba
Iz MUP-a KS o dojavi o bombi u sarajevskom hotelu: Nije prvi put da je ovako
FOTO: Radiosarajevo.ba / Policijski automobili ispred hotela

Sarajevskoj policiji danas oko 11.40 sati je dojavljeno da je u hotelu Europe postavljena eksplozivna naprava.

Ubrzo je stigao veliki broj policijskih vozila na Baščaršiju, a hotel je evakuiran.

Pregled prostorija hotela je trajao više od tri sata, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da je KDZ pregled završen.

"Ekipa zadužena za KDZ pregled hotela završila je svoj zadatak. Nakon detaljnog pregleda hotela, utvrđeno je da je dojava bila lažna", kazao je dežurni operativni u MUP-u KS za naš portal.

Zanimljivo, nekoliko minuta nakon dojave o bombi u hotelu Europe, u ulici Sarači, nedaleko od hotela desila se pljačka zlatare, koju su dva naoružana lopova izvela na motoru.

Za njima se još traga.

"Nije prvi put da kriminalci pošalju policiju na lažnu adresu, a oni izvrše pljačku na drugoj", komentar je jednog prolaznika kojeg smo sreli ispred hotela Europe, koji je s pažnjom pratio šta se dešava. 

Iz MUP-a KS su za naš portal dodali da će istražiti sve mogućnosti vezana za ova dva slučaja, te utvrditi da li su povezani.  

I naša ekipa je bila ispred hotela, pogledajte šta smo zabilježili:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije