! / Iz Crne Gore pokušao prokrijumčarit cigarete u BiH: Granična policija ga spriječila

17. 04. 2021. u 13:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U okviru operativne akcije "Štit 2021" pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Trebinje su u petak spriječili krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići.

Cigarete su otkrivene detaljnim pregledom teretnog motornog vozila, bh. nacionalnih oznaka, i uz pomoć specijalističke opreme, a bile su sakrivene u tovarnom dijelu vozila ispod rude boksit.

Rudu je iz pravca Crne Gore prevozio državljanin i nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje" iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama, M. J. je lišen slobode i u blizini prijelaza Deleuša izvršen pretres vozila u kojem su otkrivene cigarete bez akciznih markica.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 133.750 KM i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv M. J. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.

U toku provođenja aktivnosti koje su doprinijele otkrivanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, pripadnicima JGP Trebinje podršku su pružili službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na graničnom prijelazu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA