Tužilaštvo BiH: Izuzimaju se cigarete u vrijednosti od 28.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: Izuzimaju se cigarete u vrijednosti od 28.000 KM
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Dežurni tužitelj naložio je izuzimanje veće količine cigareta bez akciznih markica Bosne i Hercegovine.

Procijenjena vrijednost zaplijenjenih cigareta je oko 28.000 KM, a Granična policija i UIO BiH će protiv osobe koja je vršila nezakonit promet cigareta, dostaviti izvješće Tužilaštvu BiH.

Dežurni tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine, informiran je da je Granična policija BiH, na području Zvornika, uhapsila osumnjičenog koji je u svom vozilu transportirao veću količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Nakon otkrivanja osumnjičenog, koji je državljanin BiH, dežurni tužitelj je koordinirao aktivnosti Granične policije i UIO BiH na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Protiv osobe osumnjičene za kazneno djelo-nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policijske agencije će dostaviti Tužilaštvu BiH, izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Ttužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, provodi aktivnosti u dokumentiranju i procesuiranju kaznenih djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda u velikim količinama, čime se prema analizima UIO BiH nanosi velika šteta budžetu i građanima Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije