Ispovijest roditelja čiju je djecu napao nasilnik u Sarajevu: "Rekao je da će im nožem napasti oca"

7
L. M.
Ispovijest roditelja čiju je djecu napao nasilnik u Sarajevu: "Rekao je da će im nožem napasti oca"
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U sarajevskom naselju Višnjik, u ponedjeljak 2. okotobra, oko 19 sati nasilnik inicijala I. B. (1955.) napao je troje djece koja su se igrala ispred zgrade. Napao ih je jer su bila pored njegovog automobila. Zbog povreda dječak nosi langetu na ruci i okovratnik. Obje djevojčice su bile kod psihologa.

Za portal Radiosarajevo.ba je iz policije jutros potvrđeno da je I.B. odmah uhapšen nakon što je događaj prijavljen policiji. 

Majka djevojčica, čiji je identitet poznat redakciji, za Radiosarajevo.ba ispričala je šta se desilo. Kaže da su njena djeca, osim fizičkih, pretrpjele i psihičke traume, a sve je potvrdio i psiholog.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Djeca su bila ispred zgrade, igrala su se. Ja sam zvala svoje djevojčice da uđu u kuću. Kazale su da će doći dok pojedu čips. Prozor od dnevne sobe je bio otvoren. Tri-četiri minute nakon što smo završile razgovor sam čula galamu, pogledam kroz prozor, vidim da trči mlađa djevojčica (10) i plače. Izašla sam pred zgradu, ona trči prema meni i govori: 'Mama, napao nas je čiko'", ispričala je.

Kaže da je psovao, galamio, a zatim i fizički napao djecu.

"On je došao automobilom tu, izašao iz auta i opsovao im majku i Boga. Prišao je mlađoj djevojčici, odgurnuo je u predjelu prsa, pala je. Uzeo joj je duksericu na kojoj je stajao mobitel i novčanik. Mobitel je bacio i razbio.

Uhapšen nasilnik u Sarajevu: Napao djecu dok su se igrala, jednom djetetu nanio povrede

Uhapšen nasilnik u Sarajevu: Napao djecu dok su se igrala, jednom djetetu nanio povrede

Onda je prišao starijoj djevojčici (13), uhvatio je za vrat, digao od poda i onda ju je pustio i gurnuo. Prišao je dječaku kojem je zavrnuo ruku i gurnuo ga u garažu. Dječak sad nosi langetu na ruci i okovratnik. Moja starija djevojčica također nosi okovratnik. Bili smo kod psihologa", kaže potresena majka.

Prema njenim riječima, starija djevojčica je pitala I. B. zašto ih dira te kazala da će zvati oca.

"On je rekao zovi, sad ću i njega da izbodem. Zatim je otišao kući. Njegov sin, koji ima sigurno više od 30 godina, i koji je bio s njim, rekao mu je da idu. Ja dok sam došla do njih on je već otišao. Čovjeka znam iz viđenja, niti smo ikad imali kontakt, niti konflikt. Komšije inače kažu da inače voli da se svađa.

Prošle godine je napadao djecu, ali bez povreda. Jedan otac ga je opomenuo i eto do ponedjeljka nije više bilo incidenata. Pozvala sam policiju, nisam znala u kojoj zgradi živi. Našli su ga po tablicama jer ja nisam znala ni ime ni prezime", kazala je majka djevojčica za portal Radiosarajevo.ba.

U policiji su dali izjave, a potom djecu odveli kod doktora da utvrdi povrede.

"Oni (policija op.a.) su predlagali da se napravi prekršajni nalog. U međuvremenu je došao suprug i nije se s tim složio. Obavljen je uviđaj, djecu smo potom odveli doktoru. Psiholog je potvrdio da djeca imaju anksioznost, da su doživjela šok. Starija je ekstremno ljuta zbog svega što se desilo.

Drama u Mostaru: Pokušao napastvovati 13-godišnju djevojčicu, uhapšen je

Drama u Mostaru: Pokušao napastvovati 13-godišnju djevojčicu, uhapšen je

Mlađa djevojčica treba i iduće sedmice psihologu jer je sve to teže doživjela. Mi ćemo podnijeti i privatno tužbu. Ničim izazvan je došao i napao djecu. I da su nešto uradili, nije način da ih hvata za vrat", kazala je majka čiji je identitet poznat redakciji portala Radiosarajevo.ba.

Portal Radiosarajevo.ba u posjedu je nalaza psihologa u kojem se navodi da je mlađa djevojčica "plačljiva i preplavljena negativnim emocijama".

Za stariju djevojčicu u nalazu je navedeno da se žali na glavobolje, bolove u stomaku, nervozu, buđenje u toku noći, strah od izlaska iz kuće.

"Prema psihološkom nalazu opisana klinička slika odgovara stresnom reagovanju. Preporučuje se tretman psihologa", navodi se, između ostalog.

Užas u BiH: Uhapšen 41-godišnjak, terete ga za obljubu 11-godišnje djevojčice

Užas u BiH: Uhapšen 41-godišnjak, terete ga za obljubu 11-godišnje djevojčice

Podsjetimo, iz policije su nam jutros rekli da je u 19:50 sati Policijska uprava Centar obaviještena o fizičkom napadu na dijete u naselju Višnjik, ispred adrese Zaima Šarca 96.

"Policija je izašla na mjesto događaja i zatekla majku s dvoje djece i s još jednim djetetom iz komšiluka. Djeca su se igrala, uhapšeni I.B. došao je automobilom i parkirao. Počeo je galamiti na djecu i psovati, te odgurnuo jedno dijete prikom čega je zadobilo povrede. U tom trenutku roditelji su odbili zvati hitnu pomoć. I.B. je identifikovan i odmah uhapšen. Podnesena je krivična prijava za nasilničko ponašanje na štetu djece", kazali su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije