Pred tužiocem nasilnik iz BiH: Pretukao dijete i njegovu majku

7
Radiosarajevo.ba
Pred tužiocem nasilnik iz BiH: Pretukao dijete i njegovu majku
Foto: Nezavisne / Privođenje osumnjičenog

Drago Popović (39) iz Kneževa, predat je u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a terete ga da je pretukao jednu ženu i njeno maloljetno dijete.

Nakon ispitivanja pred tužiocem bit će poznato da li će za njega biti predložen pritvor.

"D. P. iz Kneževa, tereti se da je počinio krivična djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti. Prijaviljeno je da je D. P. fizički napao jedno punoljetno i jedno maloljetno lice, prijeteći da će napasti na njihov život i tijelo", navode iz PU Banja Luka.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Sve se dogodilo u srijedu, 20. septembra u noćnim satima. Majci i djetetu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kneževo.

Popović je, kako saznaju Nezavisne, prvo napao dječaka, koji je pozvao majku.

Potom je nasilnik u jednom lokalu pretukao i njegovu majku jer je zabrinuta žena bila pozvala policiju.

Popović je godinama poznat policiji, izuzetno je sklon nasilju, a iza sebe ima i odsluženu zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva.

On je 2013. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Neđeljka Dukića.

Prema presudi, Popović je proglašen krivim jer je 30. juna 2012. godine pokušao nožem da ubije Dukića u kafe-baru "Džoni" u centru Kneževa.

Popović je Dukića ubo nožem u grudi. Tome su prethodile svađa i tučnjava između optuženog i oštećenog u restoranu na rijeci Ugar kod Kneževa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije