Ilidža i Novi Grad: Policajci pronašli drogu i oružje

Radiosarajevo.ba
Ilidža i Novi Grad: Policajci pronašli drogu i oružje
U Sarajevu je jučer provedena operativna akcija Jazavac u kojoj su pretresena dva stana osobe R.S. u Općinama Ilidža i Novi Grad.

Naime, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa partnerskim policijskim agencijama, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva su u 19,45 sati u ulici Kurta Šorka, općina Ilidža, izvršili lični pretres lica R.S., rođen 1977.godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Sarajevu, kao i pretres stana koji isti koristi u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom kod R.S. je pronađeno i oduzeto sljedeće:

- veća suma novca u raznim valutama,
- oko 300 grama materije koja asocira na opojnu drogu heroin,
- oko 40 grama materije koja asocira na opojnu drogu kokain,
- jedan pištolj marke “CZ”, cal. 9 mm sa okvirom,
- 27 metaka cal. 9mm,
- 2 ručne bombe,
- lični dokumenti na tuđe ime
- digitalna vaga i
- pribor za prepakivanje opojne droge.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1., 371. stav 1., 373. KZ FBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, Krivotvorenje isprave) i člana 52. ZONDINOIM-a, R.S. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 19.07.2016.godine, R.S. će uz izveštaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije