! / I Nijemci u čudu: Bosanac ispod haube vozio poskoka, prešao četiri državne granice

12. 06. 2021. u 09:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosanac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana ispod haube svoga automobila iz Bosne u Njemačku neznajući prevezao je zmiju.

"On već nekoliko godina živi u Minhenu, ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen imao je šta da vidi. Ispod haube mu se nalazio poskok, kojeg je, ne znajući - vozio od Živinica sve do Minhena", ispričao je rođak ovog vozača za Avaz.

Tako je prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

"Kada je otkrio zmiju, uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo", rekao je on.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema.

"Pošto je u Bosni bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promjenjivo, najvjerovatnije prilikom povratka sa neke lokacije - zmija se neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke", rekao je on.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)