Hrvatska izručila Joška Jošilu: Pod istragom u predmetima povezanim sa 'Sky' aplikacijom

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska izručila Joška Jošilu: Pod istragom u predmetima povezanim sa 'Sky' aplikacijom
Foto: Nezavisne / Izručenje Joška Jošile Bosni i Hercegovini

Policijski službenici sudske Sudske policije BiH preuzeli su od kolega iz Hrvatske i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jovana Jošila (40), rođenog u Sarajevu, a nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina BiH.

"Jošilo je pod istragom u sky predmetima kodnog naziva 'Transporter' i 'Storage', a terete ga za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droga", saopštilo je dana Tužilaštvo BiH.

Kako se dodaje u saopštenju, tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

"Osumnjičeni je prosle godine uhapšen u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopštnju.

Nakon što su pripadnici Sudbene policije, od kolega iz Hrvatske, kako se dodaje, danas oko 13 sati preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od strane Suda BiH, pišu Nezavisne

"Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će poduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog", zaključuje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije