Hrvat pokušao prokrijumčariti 30 državljana Turske u kamionu

1
Radiosarajevo.ba
Hrvat pokušao prokrijumčariti 30 državljana Turske u kamionu
Foto: GP BiH / Policija oduzela kamion

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije BiH Orašje jučer su spriječili krijumčarenje 30 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Šamac.

Ilegalni migranti su otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, a u kojem se prevozio drvni asortiman iz Bosne i Hercegovine u Saveznu Republiku Njemačku.

Radi se o teretnom motornom vozilu u vlasništvu pravne osobe, kojim je upravljao S. M. (52.), državljanin Hrvatske, koji je pokušao u tovarnom prostoru kamiona, nezakonito prebaciti preko državne granice Turčine koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak granice, u namjeri pribavljanja za sebe nezakonite imovinske koristi.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Užas u BiH: Migranta pregazio kamion ispod kojeg se krio

Užas u BiH: Migranta pregazio kamion ispod kojeg se krio

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba Hrvat je uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičene osobe. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kamion sa priključnim vozilom, novac i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 30 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje sa teritorije BiH, predato službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije