Nove informacije o požaru u Hrasnom: Dva vatrogasca prevezena na KUM

3
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o požaru u Hrasnom: Dva vatrogasca prevezena na KUM
Foto: N1 / Požar u Hrasnom

U sarajevskom naselju Hrasno, u Novopazarskoj ulici danas je oko 13:39 sati izbio požar. 

Iz Operativnog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo  (PVB KS) su za portal Radiosarajevo.ba ranije potvrdili ovu informaciju.

Kako su kazali za naš portal iz PVB KS, njihove ekipe su na terenu bile već u 13:46 sati a na lice mjesta su poslali šest vatrogasnih vozila i ukupno 16 vatrogasaca.

"U naselju Hrasnom je došlo do izbijanja požara na kući u Novopazarskoj ulici, prilikom kojeg su dva vatrogasca povrijeđena" poručili su iz Operativnog centra PVB-a KS uz napomenu kako su povrijeđeni vatrogasci prevezeni vozilom Hitne pomoći KS na Kliniku urgentne medicine (KUM) Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS).

Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, vjerovatno se radilo o umoru službenika odnosno iscrpljenosti uslijed visokih temperatura te vrućine.

Kako su potvrdili za Radiosarajevo.ba i dalje nemaju informacije o tome da li u požaru ima druge štete, osim materijalne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije