Hapšenje u Zenici zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti, objavljeni i snimci

Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Zenici zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti, objavljeni i snimci
MUP ZDK / Uhapšen jedan od napadača (Ilustracija)
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP ZDK-a su, u saradnji s Zužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona u okviru operativne akcije kodnog naziva "Reket", uhapsili osobu A.J., rođenu 1978. godine, iz Zenice.

U proteklom periodu policija je preduzimala intenzivne mjere i radnje s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja više krivičnih djela A.J., kojeg su danas na području Zenice uhapsili službenici Sektora kriminalističke policije i pripadnici Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a.

Privedena osoba je zadržana u službenim prostorijama poslije čega su ovlašteni policijski timovi izvršili pretrese kuća, pratećih objekata i vozila na dvije lokacije u Zenici.

"Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, A.J. će biti predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Iznuda i krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti", saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću policije MUP-a ZDK.

Također, policija je objavila i snimke današnjeg hapšenja u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije