Hapšenje u Cazinu: Kreditni službenik pronevjerio gotovo pola miliona KM

Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Cazinu: Kreditni službenik pronevjerio gotovo pola miliona KM
Foto: Pixabay / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj u tekstu)
Na području Cazina u utorak je uhapšena osoba inicijala Lj. N. (1976), zbog sumnje da je pronevjerila gotovo pola miliona KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona, riječ je o zaposleniku jedne od mikrokreditnih organizacija u Cazinu, koji je tokom dvije godine uspio pronevjeriti i sebi prisvojiti više od 400.000 KM.

"Uhapšeni je realizirao ukupno 51 ugovor o kreditu na imena i prezimena osoba s područja Cazina, te tom prilikom tim osobama nije isplatio novčane iznose navedene u ugovorima, nego je većinu iznosa prisvajao sebi, a osobama iz ugovora isplaćivao od 280 do 500 KM. Na taj način sebi je pribavio materijalnu korist, a pričinio štetu osobama s čijim identitetima su realizirani navedeni krediti", dodaje se u saopćenju MUP-a USK-a.

Ova osoba, kokretno, sumnjiči se da je počinila produženo krivično djelo "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja", te je zbog toga predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva USK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije