Hapšenja na području BiH: Osumnjičeni prokrijumčarili više stotina kg droge

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenja na području BiH: Osumnjičeni prokrijumčarili više stotina kg droge
Foto: SIPA / Ilustracija

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH vrše hapšenja i pretrese na više lokacija na području Sarajeva i drugih gradova u BiH.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva "Diablo 2" u kojem je ostvarena saradnja sa strukturama Europola, Eurojust-a i zemalja EU.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni u ovom predmetu su duži vremenski period vršili krijumčarenje u Bosnu i Hercegovinu i dalju distribuciju prema ilegalnom narko-tržištu zemalja sjeverne Europe velikih količina opojne droge marihuana-skunk.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Radi se o količinama od više stotina kilograma, a krijumčarene su i druge opojne droge, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže velike iznose, te su osumnjičeni na taj način sticali nezakonitu imovinsku korist koju su, između ostalog, ulagali u kupovinu različite imovine u BiH.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca.

Nakon što osumnjičeni budu dovedeni postupajućem tužiocu, bit će ispitani i tužilac će odlučiti o daljim aktivnostima u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije