Hapšenja i u Banjoj Luci, oduzeto pola kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Hapšenja i u Banjoj Luci, oduzeto pola kilograma marihuane
Foto: Arhiv / Ekstazi

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su uhapsili V. Ž. i A .N. zbog sumnje da su proizvodili i prodavali opojne droge.

Od V. Ž. je oduzeto i oko pola kilograma marihuane.

Pretresene su dvije lokacije na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičena lica, te je tom prilikom pronađeno i oko 20,26 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, određena količina novca, 25 komada kapsula smeđe boje koje izgledom asociraju na ekstazi, kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela”, saopćeno je danas uz PU Banja Luka.

U okviru ove akcije uhapšeni su i M. S. i N .L.

Također, policijski službenici PU Banja Luka su u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Grada Doboja uhapsili N. V., M. V. i S. M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Pretresene su tri lokacije na području Doboja koje koriste osumnjičeni, te pronađena određena količina droge, digitalna vaga, određena količina novca i drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Aktivnosti u okviru rada na ovom predmetu su i dalje u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije