Hapšenja automafije u Hercegovini: Posjedovali oružje i municiju

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenja automafije u Hercegovini: Posjedovali oružje i municiju
Foto: FUP / Uhapšene tri osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona proveli dvije operativne akcije na području Mostar i Čapljine, a vezano za dokumentovanje izvršilaca krivičnih djela "Razbojništvo" iz člana 289. i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu realizacije prve operativne akcije kodnog naziva "GUN" policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru do sada izvršili pretrese na četri lokacije na području grada Mostara, te su lišili slobode tri lica inicijala M.B. (1990), N.P. (1988) i M.M. (1996.) koja se sumnjiče za izvršenje predmetnih krivičnih djela.

Prilikom pretresa do sada je pronađen eksploziv, određena količina oružja i municije, apraturu za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

U drugoj operativnoj akciji kodnog naziva "Trebižat" policijski službenici Federalne uprave policije su također pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Čapljine, u cilju dokumentaovanja izvršilaca krivičnog djela "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. KZ FBiH.

Vezano za navedenu akciju, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste lica inicijala S.K. (1982), J.B. (1992) i A.G. (1986) koja su lišena slobode u sklopu ovih aktivnosti zbog sumnje na izvršenje spomenutog krivičnog djela.

Prilikom pretresa na području Čapljine pronađene su potkape, panciri, rukavice, vojno oružje, prigušivače, optički nišani, te određena količinu oružja i municije, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drodu "Canabis Sativa L", kao i drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela

Sva lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru biti predata u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije