Hapšen i zbog ubistva sarajevskih policajaca: Član Elezove grupe upravo u Tužilaštvu

0
Radiosarajevo.ba
Hapšen i zbog ubistva sarajevskih policajaca: Član Elezove grupe upravo u Tužilaštvu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje/Ilustracija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a (MUP RS) danas su sproveli jednu osobu u prostorije Tužilaštva BiH, koja je jučer uhapšen pod sumnjom da je dio organizirane kriminalne grupe Darka Eleza.

Jučer su osobe inicjala N.L. i M.O. iz Istočnog Sarajeva, na jugoistoku BiH, uhapšene su u okviru istrage koju MUP RS vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

Protiv Darka Eleza i više drugih osumnjičenih osoba vodi se istraga za krivična djela organizovani kriminal, teška ubistva, iznude i ugrožavanje sigurnosti.

Kako pišu Nezavisne, uhapšeni su Nedeljko Lizdek i Miloš Obradov.

Bojan Veselinović, advokat Miloša Obradova, tvrdi da njegov klijent nije hapšen, već pozvan u svojstvu svjedoka, a potom mu je, kako kaže, omogućeno da ode kući.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništva.

Lizdek je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo sada sklopio nagodbu za razbojništvo na Trebeviću koje je počinio 23. oktobra 2018. godine.

Lizdekova ekipa na čelu sa Srećkom Trifkovićem se od ranije dovodi u vezu i s ubistvom Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine. Također, Trifković se povezuje i s ubistvom sarajevskih policajaca te se trenutno nalazi u pritvoru.

Ključni dokaz je snimak nadzornih kamera u ulici Zmaja od Bosne od 23. oktobra 2018. kada je Lizdekova ekipa pokušala ukrasti Audi stranih tablica koristeći crni Seat Leon, isti onaj koji je, navodno, kasnije korišten prilikom ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije