Haos na putu od Mostara do Konjica: Ukrao vozilo na pumpi, bježao policiji, skrivao se u šumi...

0
Radiosarajevo.ba
Haos na putu od Mostara do Konjica: Ukrao vozilo na pumpi, bježao policiji, skrivao se u šumi...
Foto: MUP HNK / MUP HNK / Ilustracija

U Hercegovini se sinoć, 27. septembra, satima odvijala prava drama, kada je 24-godišnjak ukrao vozilo ispred benzinske pumpe i počeo bježati policiji. Uhapšen je u noćnim satima usred šume.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog antona (MUP HNK) jutros je objavila detalje slučaja.

Sve je počelo sinoć, oko 19.50, kada je M.R. (2004) prijavio PU Čapljina da mu je u mjestu Hodovo, opština Stolac, s parkinga ispred benzinske pumpe "Ćatar benz" ukradeno vozilo marke VW Passat. Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Na mjesto događaja upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru.

S navedenim su bili upoznati službenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina. Provjerom u LPR sistemu "Renata" utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru.

Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u pravcu Konjica.

Krađa u Zavidovićima: Vlasnik kuće ostao bez - rakije

Krađa u Zavidovićima: Vlasnik kuće ostao bez - rakije

Vozač ukradenog vozila je stao u mjestu Papratsko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored puta.

Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i lišen slobode A.H. (1999) iz Jelaha koji je upravljao ukradenim vozilom.

Isti je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

"Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je uviđaj na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 01,00 sati predat službenicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužilac", navode iz MUP-a HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije