Sarajevo: Šta se sinoć događalo na Stupu - intervenirala i policija

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Šta se sinoć događalo na Stupu - intervenirala i policija
Foto: Čitatelj / Policija sinoć na Stupu

Sinoć kasno došlo je navodno do incidenta u sarajevskoj ulici Munira Gavrankapetanovića u naselju Stup,  javili su nam čitatelji.

Kako tvrde građani, akteri ovog događaja su migranti.

Akcija MUP-a i Službe za poslove sa strancima: U kući na Stupu pronađen 151 migrant

Jedan od čitatelja tvrdi da su u ovoj ulici ovakvi događaji jako česti.

Dobili smo i fotografije na kojoj se vidi da je sarajevska policija morala sinoć intervenisati ispred objekta. Jedna od poruka sugerirala je i da je došlo do pucnjave.

S druge strane, u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kažu sljedeće: "Nemamo ništa evidentirano. Policija provodi redovne aktivnosti, kada su u pitanju migranti. Navodi o pucnjavi nisu bili tačni", kazali su iz sarajevske policije za Radiosarajevo.ba.

Mirza Hadžiabdić, iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS kazao je da su sinoć imali dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ovoj ulici.

"Policija je izašla na mjesto događaja i sačinila službenu zabilješku, nisu potvrđeni navodi objave", rekao je Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Krajem februara policija je u naselju Stup u sklopu akcije pronašla 154 ilegalno smještena migranta u jednoj kući. Čitatelji koji su nam se javili tvrde da se i sinoćnji incident desio u istoj ulici, a da su se migranti koje je tada policija pronašla vratili u objekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije