Mostar: Protest građana zbog napada na Mehu Volodera, stigao odgovor iz MUP-a

N. Ka.
Mostar: Protest građana zbog napada na Mehu Volodera, stigao odgovor iz MUP-a
Stanovnici mostarskog naselja Opine okupili su se juče na poziv Udruženja građana Opine u znak protesta zbog, kako oni navode, pokušaja ubistva Mehe Volodera.

Naime, UG Opine je poslao saopćenje u kojem se navodi da je Voloder napadnut kada se vraćao sa posla putem kojim svakodnevno ide kući.

"Volodera je napala grupa mladića, te su mu nanijeli teške povrede u predjelu glave, zbog kojih se Voloder i sedam dana nakon napada nalazi u komi", navodi se u saopćenju.

Supruga je pronašla pretučenog Volodera, kako leži na zemlji razbijene glave, pozvala je hitnu pomoć i policiju, a on je prebačen u bolnicu Južni logor u Mostaru.

Iz Udruženja navode da su Mehu napali navodni Romi koji su se doselili u njihovo naselje, te da se radi o ljudima koji nemaju identifikacione dukumente.

"Indikativno je da da je jedan od dvojice policajaca izjavio da je Meho pao sa skele, iako nigdje u blizini nije bilo skele, a naknadnom rekacijom ljekara su utvrdili da povreda nije mogla nastati na ovaj način. Dodajmo da se zbog pritiska porodice obavilo vještačenje i dokazani su navodi ljekara", naveli su u saopćenju.

Građani koji su se okupili poručili su da je pokušaj ubistva Volodera kap koja je prelila čašu, te da su oni već dvije godine izloženi krađama, seksualnim uznemiravanjima djece i žena, paljenjem guma tokom noći i poručili da su nezadovoljni neradom nadležnih institucija koje ne znaju ili ne žele da riješe problem.

Ljudevit Marić iz MUP HNK navodi da oni rade po svim prijavama građana, bez obzira na nacionalnost, izlaze na lice mjesta i postupaju u skladu sa zakonom. 

"Za ovaj konkretan slučaj, sektor kriminalističke policije MUP-a HNK podnio je izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, protiv J.F. rođenom 1995. godine u Njemačkoj,  zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenje teških tjelesnih povreda. Određen mu je jednomjesečni pritvor", kazao je Marić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, doagađaj se desio 7. avgusta 2018. godine kod napuštenog skladišta u južnom dijelu Mostara.

Nakon kraće verbalne prepirke, osumnjičeni je napao Muharema Volodera, te ga je udario više puta u glavu šakama, nakon čega je ovaj izgubio svijest i pao na asfalt i udario glavom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije