GP BiH imala pune ruke posla: Otkriveno deset osoba koje su potraživali sudovi i policija

0
AA
GP BiH imala pune ruke posla: Otkriveno deset osoba koje su potraživali sudovi i policija
Foto: GPBiH / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini otkriveno je deset osoba koje su potraživali sudovi i policija, javlja AA.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 29. jula ove godine, uhapsili su B. Š. (67), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim povjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanska Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Sava Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, izručen BiH

Sava Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, izručen BiH

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Dan policajci su proiveli i dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na prelazu Bosanska Gradiška. Za Z. L. (36.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za S. M. (60.) utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnog djela izbjegavanje davanja izdržavanja. Predati su pripadnicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GP BiH Trebinje, 28. jula,uhačsili su A. H. (21.) jer je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Banja Luka - Lazarevo raspisala potragu zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prelazu Zupci i predata pripadnicima Policijske uprave Trebinje.

Prethodno, 27. jula, policajci su predali A. M. (40) službenicima Policijske uprave Trebinje, nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja. Državljanin Jordana je, također, kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Zupci.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 27. jula ove godine, na letu iz Beča, priveden je E. H. (44) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Srebreniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, bh. državljanina su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Dobrljin, 27. jula, prilikom ulaska u BiH na prelazu Kostajnica uhapsiloi su N. D. (45). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 28. jula ove godine, uhapsili su E. Z. (44.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Kamensko i predat službenicima Policijske stanice Jezero. Uz navedeno, službenici Jedinice GP BiH Kamensko su 27. jula, priveli J. T. (24), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama.

Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Vaganj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Također, službenici ove jedinice su 27. jula, uhapsili su M. P. (48.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Državljanin BiH i Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije