MUP BPK / Goražde: U eksploziji u kompaniji Ginex povrijeđene dvije radnice

29. 01. 2020. u 15:13:00 Fena

Shares: 0

U goraždanskoj kompaniji namjenske industrije "Ginex" u Goraždu jučer u prijepodnevnim satima došlo je do eksplozije u kojoj su dvije radnice lakše povrijeđene. Nešto kasnije ljekarsku pomoć zatražila je još jedna radnica koja se nalazila u objektu, ali nije se radilo o ozbiljnim povredama.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde eksplozija se dogodila u objektu 301 – A "donja mješana" a riječ je o pogonu za obradu tzv. mokre smješe gdje su eksplozije dosta rijetke.

Po prijavi iz kompanije "Ginex", uviđaj su obavili pripadnici MUP-a BPK Goražde a istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac Predrag Golubović.

"Uzrok eksplozije bit će utvrđen nakon istražnih radnji istražitelja Sektora kriminalističke policije, inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a BPK kao i inspektora za zaštitu na radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Izvještaj će biti dostavljen kantonalnom tužilaštvu", rečeno je u MUP-u BPK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA