Akcija "Limit": Tužilaštvo KS-a traži pritvor za 24 osobe

Radiosarajevo.ba
Akcija "Limit": Tužilaštvo KS-a traži pritvor za 24 osobe
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo
U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je zakazano ročište za određivanje pritvora za osobe uhapšene u akciji "Limit".

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražit će pritvor za 24 osobe, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor će biti zatražen za sljedeće osobe:

Samedin Fišić, Malik Mušanović, Anel Đono, Muhamed Harbaš, Dževad Haskić, Alem Kahrović, Muhamed Đonko, Emir Milišić, Haris Dupovac, Jasmin Žunić, Jasmin Hamzić, Eldin Kustura, Eldin Veljković, Alen Papić, Dženan Kadrić, Saša Kozomora, Armin Tabak, Kenan Duraković, Irsan Buzoku, Šemso Selimović, Haris Bektešević, Sead Hanjalić i Vahidin Gakić.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", kazali su u Tužilaštvu KS-a.

Za osumnjičenu Jasminu Pintol, potvrđeno je, tražit će se mjere zabrane.

Podsjetimo, na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, u srijedu je provedena velika policijska akcija kodnog naziva "Limit".

Detalji akcije "Limit": Zaplijenjena 4 kilograma droge, otkrivena imena uhapšenih

Tom prilikom pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a uhapsili su 33 osobe, od koji je 25 predato u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Uhapšeni su osumnjičeni da su se organizirali u dvije grupe, kojima su rukovodili Samedin Fišić i Malik Mušanović, te da su se bavili nabavkom i prodajom opojne droge različitih vrsta.

"Inače, prilikom jučerašnjih pretresa na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto oko 4 kilograma raličitih opojnih droga, vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom", zaključuje se u saopćenju Tužilaštva KS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije