Napadač na službenike u JP Ceste još u bjekstvu, njegov brat pušten na slobodu

S. H.
Napadač na službenike u JP Ceste još u bjekstvu, njegov brat pušten na slobodu
Foto: Arhiv / Tužilaštvo Kantona Sarajevo
Mladić koji je jučer uhapšen zbog napada nožem u zgradi Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH pušten je na slobodu jer nije bilo osnove da se zatraži pritvor.

Informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, K. F. nije mogao biti osumnjičen za pokušaj ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda uposlenicima JP Ceste FBiH, jer on nije ni napao službenike već njegov brat E. F. koji se nalazi u bjekstvu, dok je K. F. čekao brata u automobilu ispred ovog preduzeća.

Detalji incidenta u Sarajevu: Izbodeni bivši direktor i zaposlenik JP Ceste FBiH

Podsjećamo, dva zaposlenika Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH teško su povrijeđena u incidentu koji se u utorak dogodio u prostorijama ovog preduzeća.

U zvaničnom saopćenju ovog preduzeća navedeno je kako se incident dogodio oko 11.15 sati u ulici Terezija 54, u Sarajevu.

"Nepoznati napadač jučer je nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede, nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu klinku KCUS-a na dalje liječenje. Stanje povrijeđenog i dalje je teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom", istaknuli su iz JP Ceste FBiH.

Također, prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i zaposlenik E. Skenderagić, koji je zadobio tri ubodne rane.

"On je prevezen u Opću bolnicu, gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji", dodali su iz JP Ceste FBiH.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, a F.K. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije