FUP u akciji "Lipa" hapsio dilere: Zaplijenjeni kanabis i amfetamin

0
Radiosarajevo.ba
FUP u akciji "Lipa" hapsio dilere: Zaplijenjeni kanabis i amfetamin
Foto: FUP / Oduzeti droga i drugi predmeti

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izveli akciju kodnog naziva "Lipa" u kojoj su uhapšene dvije osobe.

Kako je saopćeno iz FUP-a, radi se o D. L. (41) iz Jablanice i S. K. (32) iz Zenice koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu akcije, na osnovu naredbe Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine. Tom prilikom su pronađeni određena količina kanabisa i amfetamina, određeni iznos novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Poznato ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Kantonu Sarajevo

Poznato ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Kantonu Sarajevo

Jablaničanin i Zeničanin se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodili i neovlašteno stavljali u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju FUP-u prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije