Fotografije iz Olova opisuju koliko je žestok bio sukob navijača Želje i Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Fotografije iz Olova opisuju koliko je žestok bio sukob navijača Želje i Sarajeva
Foto: Radio Olovo / Fotografije iz Olova opisuju koliko je žestok bio sukob navijača Želje i Sarajeva

Uspjeli smo smiriti situaciju u Olovu. Više od sat vremena trajali su naši napori i na kraju smo ostvarili rezultat. Mogu potvrdili da je bilo uhapšenih navijača, ali samo da bismo smirili situaciju. Niko nije priveden, već smo sistemski navijače prebacili do autobusa i vratili ih nazad u Sarajevo, potvrdio je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Obračun i jurnjava navijača Sarajeva i Željezničara po Olovu, grad blokiran

On nije imao informaciju koliko je navijača danas u Olovu uhapšeno i povrijeđeno, nakon sukoba između simpatizera fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo. 

Pogledajte nove snimka iz Olova: Navijači Sarajeva i Želje izazvali haos u gradu

"Imam podatak da je uhapšen veći broj navijača iz oba tabora, ali tačan broj još nije evidentiran. Znam da će protiv pojedinaca biti podnesene krivične prijave", dodao je dežurni operativni. 

Olovo: Haos se smiruje, ima uhapšenih navijača Željezničara

Veći dio popodneva javljali smo o haotičnim situacijama u Olovu, uhapšenima i povrijeđenima, a iz MUP-a ZDK su nam potvrdili da je do sukoba navijača došlo kada se pokvario autobus jedne od navijačkih grupa, što su pripadnici druge grupacije to iskoristili i krenuli u obračun koji je uznemirio stanovnike ovog mirnog mjesta. 

Podsjetimo, navijači Sarajeva i Željezničara su danas išli preko Olova da borde svoje timove u 31. kolo BH Telecom Premijer lige, gdje su igrali u Banovićima, odnosno Bijeljini. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije