Filmska potjera: Pljačkaši iz Hadžića bježali od policije prema Konjicu

Radiosarajevo.ba
Filmska potjera: Pljačkaši iz Hadžića bježali od policije prema Konjicu
Dvije osobe inicijala R. E. (1988.) i M. A. (1987.), obje iz Sarajeva, jučer su oko 16 sati policijskim službenicima PS Hadžići nakon razbojništva pobjegli prema Konjicu te se na ovoj dionici odvijala prava filmska potjera.

PS Hadžići je oko 16 sati obaviještena da je na području Hadžića izvršeno razbojništvo , te da osobe lica koje su izvršila ovo krivično djelo bježe u pravcu Konjica s vozilom VW Polo.

Oni se nisu zaustavljali čak ni naredbu ovlaštenih službenih osoba te su bijeg nastavili prema Konjicu.

Odmah su na mjesto događaja izašle patrole policije te je ubrzo vozilo pronađeno parkirano na platou Željezničke stanice. Daljim radom , u stanu vlasništvo osobe inicijala H .L. iz Konjica, oko 20 sati su pronađeni i uhapšeni pljačkaši te su predati službenicima PU Hadžići.

Vozilo je prebačeno u krug PU Hadžići, a o svemu je upoznat dežurni tužilac, navodi se u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije