Filmska pljačka u Mostaru: Naoružani razbojnici presreli zaštitare i uzeli im novac

2
Radiosarajevo.ba
Filmska pljačka u Mostaru: Naoružani razbojnici presreli zaštitare i uzeli im novac
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Maskirane osobe, naoružane automatskim, puškama presreli su zaštitarsko vozilo na Bišću polju kraj Mostara u četvrtak iza 10 sati te otuđile novac, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako piše u izvještaju policije, 11. maja u 10:40 sati PU Mostar je obaviještena da je nad djelatnicima Delta security izvršeno razbojništvo dok su se kretali na Bišću polju.

Zaštitari su izjavili da su se kretali makadamskim putem prema prodavnici Lignum, kada im se s protivne strane približilo vozilo Lada Niva. Vozilo ih je udarilo u branik, nakon čega su iz njega izašle dvije maskirane osobe s automatskim puškama koje su im naredile da predaju novac.

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

U istom trenutku, drugo vozilo, Passat, pristupilo im je, iz kojeg su izašle dvije nepoznate maskirane osobe s automatskim puškama. One su im uzele novac i službene stvari te se udaljile u nepoznatom smjeru, kako je objašnjeno iz MUP-a HNK.

Što se tiče iznosa ukradenog novca, MUP HNK nema precizne informacije, iako su pojedini mediji pisali kako se radi o velikoj količini novca koji je prikupljen iz tri tržna centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije