Femicid kod Tuzle: Ubio ženu, pokušao ubiti sebe - pa nazvao prijatelja putem videopoziva

1
Radiosarajevo.ba
Femicid kod Tuzle: Ubio ženu, pokušao ubiti sebe - pa nazvao prijatelja putem videopoziva
Foto: RTV TK / U ovoj kući je policija zatekla tijelo žene i krvavog muškarca

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas, 16. februara, dogodio se novi slučaj femicida, u kojem je muškarac ubio ženu.

Kako smo ranije objavili, iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su da se slučaj dogodio te otkrili da je dežurna služba Policijske stanice Zapad danas oko 11.50 sati obaviještena od građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na njegove telefonske pozive.

Dodao je kako mu se neposredno prije ove prijave policiji na video poziv javio E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Nova tragedija u Bosni i Hercegovini: Muškarac kod Tuzle ubio ženu

Nova tragedija u Bosni i Hercegovini: Muškarac kod Tuzle ubio ženu

Nezvanične informacije kažu kako je ubistvo počinio državljanin Mađarske, navodno "stopostorni invalid" koji je ubio svoju suprugu, a onda, nakon počinjenog ubistva, u pokušaju da izvrši samoubistvo, oštrim predmetom nanio rane i sebi.

Doznaje se kako je dovezen na UKC Tuzla, iz kojeg su potvrdili da je navedeni muškarac primljen "sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, po prijemu intubiran i trenutno je u operacionoj sali."

Kuća u kojoj je počinjen zločin
Foto: Tuzlanski.ba: Kuća u kojoj je počinjen zločin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije