Femicid kod Tuzle: Poznat identitet ubijene žene u Lipnici, oglasilo se Tužilaštvo TK

0
Radiosarajevo.ba
Femicid kod Tuzle: Poznat identitet ubijene žene u Lipnici, oglasilo se Tužilaštvo TK
Foto: Tuzlanski.ba / Ubistvo kod Tuzle

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica, potvrdili su danas iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, jučer je u stanu u mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle pronađeno tijelo ženske osobe čiji su inicijali S.B. i muškarac s teškim povredama stomaka.

"Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC –u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege", naveli su danas iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaj za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo. Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana, piše Tuzlainfo.

"Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji", ističu iz Kantonalnog tužilaštva TK. 

Više detalja o novom slučaju femicida u BiH možete pronaći OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije