Evo koliko je u februaru izdato kazni zbog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom

0
Radiosarajevo.ba
Evo koliko je u februaru izdato kazni zbog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom
Foto: Facebook / Ilustracija / Pauk

Tokom februara 2024. godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 250 prekršajnih naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a iz istog razloga, pet vozila je premješteno specijalnim vozilom 'pauk'.

Najviše prekršajnih naloga, njih 101, u proteklom mjesecu je izdato na području općine Novi Grad, dok su s područja općine Centar specijalnim vozom 'pauk' premještena tri vozila.

Od početka godine, zbog počinjenih prekršaja iz člana 73. stav 1. tačke 12. ZOOBS-a na putevima u BiH nesavjesnim vozačima izdato je 528 prekršajnih naloga.

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Građane podsjećamo da je od 08. jula 2023. godine za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i u narednom periodu nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom, saopšteno je iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije