Epilog užasa u Mostaru: Zatražen pritvor za 28-godišnjaka koji je u parku povrijedio svoju suprugu

0
Radiosarajevo.ba
Epilog užasa u Mostaru: Zatražen pritvor za 28-godišnjaka koji je u parku povrijedio svoju suprugu
Foto: Printscreen / Uhapšen osumnjičeni

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko –neretvanskog kantona (HNK) predložilo je nadležnom sudu određivanje pritvora za E. S. (28) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Kako je potvrđeno je za Hercegovina.info iz Tužilaštva HNK, pritvor je predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, kao i da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Podsjetimo, E. S. je u srijedu, 1. novembra oko osam sati, u parku prekoputa pijace u Vrapčićima, pored magistralne ceste M-17, oštrim predmetom nasrnuo na svoju suprugu S. S. (26), te joj je nanio povrede.

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Nakon toga dao se u bijeg. Napad je počinio u prisustvu njihovog maloljetnog djeteta.

Nedugo poslije, prolaznici i stanovnici naselja su zaustavili i savladali E. S. do dolaska pripadnika Policijske uprave Mostar koji su ga priveli u službene prostorije.

U isto vrijeme djelovala je i Hitna pomoć koja je povrijeđenu S. S. prevezla u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Safet Mujić'. Za Hercegovina.info iz te ustanove potvrđeno je kako su ženskoj osobi konstatirane lakše povrede i upućena je na ambulantno liječenje.

Maloljetno dijete su zbrinuli službenici Centra za socijalnu zaštitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije