Epilog stravične nesreće u Banjoj Luci: Tužilaštvo traži pritvor za vozača koji je usmrtio radnika

0
Radiosarajevo.ba
Epilog stravične nesreće u Banjoj Luci: Tužilaštvo traži pritvor za vozača koji je usmrtio radnika
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo (OJT) Banja Luka predložilo je pritvor za Voju Čivčića (27) iz Banja Luke koji je kao vozač automobila učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo radnik "Čistoće", te se potom udaljio s mjesta događaja.

Kako se navodi u saopćenju OJT Banjaluka, postupajući tužilac je nakon ispitivanja Čivčića predložio određivanje pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi.

"Osumnjičeni je 4. novembra, 54 minuta poslije ponoći, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjoj Luci vozeći automobil Opel Corsa počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja kada je je smrtno stradao radnik Gradske čistoće R. M. (58) iz Banja Luke", napisali su iz OJT Banja Luka.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Dodaju da se Čivčiću na teret stavlja da se poslije toga udaljio s mjesta događaja, ali je nedugo zatim pronađen i uhapšen.

"Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja opasnosi od bjeksta, naročitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svejdoke, kao i da će ponoviti krivično djelo. Iz razloga vanrednih okolnosti pritvor je predložen jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna i što bi puštanje na slobodu uznemirilo javnost. O prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postipak Okružnog suda u Banjoj Luci", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije